Waarom het Circulair Design Lab?

Het klimaat verandert snel doordat de temperatuur op de aarde stijgt. Dat komt doordat er steeds meer broeikasgassen, zoals CO2 in de lucht komen. Dit natuurlijke broeikaseffect is sinds de industriële revolutie door allerlei menselijke activiteiten versterkt.  Een gemiddeld huishouden in Nederland stoot jaarlijks ongeveer 23.000 kilo CO2 uit. Een deel daarvan is ‘directe’ uitstoot voor energieverbruik in huis en vervoer (8.000 kilo), de rest is ‘indirecte’ uitstoot voor onder andere voeding, kleding en meubels (15.000 kilo). Dit wordt grotendeels veroorzaakt door verbranding van afval, afkomstig uit onze wegwerpmaatschappij!

Afval is dus een inefficiëntie in ons economische model. Gek eigenlijk, binnen ‘no time’ is een waardevol product veranderd in iets waardeloos. Het eindigt op de afvalberg of in de verbrandingsoven. 

“Te weten dat er jaarlijks meer dan 1 miljard euro aan zakelijke interieurs wordt uitgegeven en meestal na gemiddeld 7 jaar op de afvalberg verdwijnt!”

Van afval naar waarde

Het team van het Circulair Design Lab zien juist wel de waarde en vinden dat het vervangen van ‘het oude’ niet moet resulteren in weggooien! Wij maken en ontwikkelen in het Circulair Design Lab design producten voor de werkomgeving van waardevolle grondstoffen en reststromen. Daarnaast stimuleren wij ontwerpers om te ontwerpen om afval te vermijden.

Ben jij je er ook van bewust dat het anders moet!

Dan komen wij graag met jou in contact!
Stuur dan een mail naar michael@desko.nl of bel. 020- 4801020