10.000 EURO VOOR DE TOP 3 CIRCULAIRE DESIGNS!

De Circulair Design Award is een initiatief van Rabobank Metropoolregio Amsterdam en Desko kantoorinrichters. Begin 2018 zal deze prijs worden uitgereikt tijdens de week van de Circulaire Economie. Deze bijzondere prijs is bestemd voor het beste circulair interieur of product design met de volgende 4 indicatoren: ecologische impact, economische belangen en behoud van waarde en transitiepotentieel.

Iedereen met een duurzaam ontwerp of product, dat bijdraagt aan de circulaire economie volgens de 4 bovengenoemde indicatoren kan zich vanaf 8 mei tot en met 28 september inschrijven. Begin oktober maakt de jury de top 10 bekend wie er door gaan naar de finale. Deze 10 deelnemers gaan vanaf september aan de slag met de ontwikkeling van het ontwerp en deze ook uitvoeren, zodat het product ook echt te zien is tijdens de finale.

Voor de top 3 valt er maar liefst € 10.000 te verdelen. De hoofdprijs bestaat uit een bedrag van € 7.500, nummer twee € 1.500,- en nummer drie € 1.000. De prijzen zijn bedoeld voor verdere opschaling of uitvoering van het initiatief. Daarnaast zetten de Rabobank en Desko beide hun netwerk en hulptroepen in om de top 3 uit deze challenge optimaal te ondersteunen bij de ontwikkeling van het idee, zodat dat het ook daadwerkelijk kan worden opgeschaald. Met Circulair Design Award willen Rabobank en Desko de overgang naar de circulaire economie versnellen en circulair design stimuleren door innovatieve ideeën en bedrijven aan elkaar te koppelen.

De jury bestaat uit:

  • Michael Kuiper, Desko
  • Tessa van der Meer, We Beat The Mountain
  • Els Avontuur, Directeur Bedrijven van Rabobank Regio Schiphol

 

CRITERIA VAN CIRCULAIR DESIGN AWARD

Iedereen met een duurzaam ontwerp of product dat bijdraagt aan de circulaire economie kan zich vanaf 08/05/2017 t/m 28/09/2017 inschrijven.

LET OP! De uiterlijke inleverdatum van het idee op papier is ook op 28/09/2017

In aanmerking komen initiatieven die:

  • circulair zijn en waarmee het initiatief de transitie naar een circulaire economie versnelt
  • vernieuwend zijn binnen de circulaire economie
  • uitvoerbaar en opschaalbaar zijn
  • helder kunnen verwoorden wat de milieuwinst is

 

Deelname

Iedereen met een duurzaam ontwerp of product dat bijdraagt aan de circulaire economie kan zich vanaf 08/05/2017inschrijven.

De inzending blijft het geestelijke eigendom van de maker.

Eisen inzending

De inzending moet bestaan uit een documentatie (PDF) waarin de opgave, de aanpak (het proces) is beschreven.

De inzending dient in woord, beeld en tekeningen een goede indruk te geven van het circulaire innovatieve karakter van het project.

Wijze van inzending

Deelnemers kunnen zich vanaf 08/05/2017 inschrijven via onderstaande knop ‘inschrijven’. Met de inschrijving ben je geregistreerd als deelnemer. Pas bij het inleveren van jouw inzending op papier (uiterlijk 28/09/2017) zal de inschrijving definitief zijn.

De inzendingen mogen naar tessa@desko.nl worden gestuurd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de secretaris van de jury, Michael Kuiper telefonisch 020 – 480 10 20 of via de mail michael@desko.nl