Ontwerper Anton en Dennis Teeuw
Naam ontwerp Linum Chair

‘Linum’ is de Latijnse naam voor vlas, het hoofd bestanddeel van de Linum Chair. De Linum chair is gemaakt van 100% hernieuwbare en natuurlijke materialen. Het initiatief achter de stoel is het ontwikkelen van een betaalbare en volledig cradle2cradle pro- duct wat zonder enige schade aan het milieu weer terug te brengen is in de natuur. Niet alleen als mooi design-product maar vooral als inspiratiebron voor wat er allemaal mogelijk is door hernieuwbare en natuurlijke materialen te gebruiken.

De zitting van de stoel is vanuit 1 vorm gemaakt, volgens een speciaal door PLANQ ontwikkelde techniek en uiteindelijk ook weer om te vormen in iedere andere gewenste vorm. De zitting is gemaakt van vlas in combinatie met een biobased plastic, gemaakt uit natuurlijke reststromen zoals suikerriet resten en aardappelzetmeel. De zachte zitting van de stoel wordt ondersteund door een eiken onderstel gemaakt uit lokaal resthout in een mid-century style. Linum chair, een écht verantwoord alternatief!

Nu nog enkel beschikbaar van Vlas, maar straks ook verkrijgbaar in ieder denkbare restvezel. Misschien wel van jouw oude spijkerbroeken?